domingo, 21 de febrero de 2016

EMBASTANT LA CONVIVÈNCIA AL PORT DE XÀBIA

PRIMERES REFLEXIONS SOBRE LA CONVIVÈNCIA.

Després d'un divertit escalfament en el qual hem realitzat unes dinàmiques de grup per conèixer-nos un poc, ens hem posat a treballar en equips per tal de conèixer la visió que tenen els xiquets de la convivència, el conflicte i la violència.
Ha sigut molt interessant sobretot quan ho hem posat en comú i hem reflexionat sobre el significat dels tres conceptes. Tots han coincidit en que la convivència consisteix en viure amb altres persones en pau i harmonia, i s'ha associat el concepte a paraules com: tranquil·litat, col·laboració, amor, amistat, respecte, cooperació, alegria... Quant al conflicte, ha sigut interessant perquè un dels grups l'ha definit com "Tindre un problema amb una persona i solucionar-lo parlant", és a dir, ha tingut una visió positiva del conflicte, reconeixent-lo com a part de la convivència i com a oportunitat per aprendre i canviar. La resta de grups ha associat el conflicte a la violència, però després hem explicat que el conflicte no és violent, sinó que la violència és un tipus de resposta enfront del conflicte.

Quan hem definit violència hem parlat dels diferents tipus, centrant-nos amb més detall amb l'assetjament escolar o bulling.

La reflexió del dia ha sigut que les tres paraules estan lligades per un fil, que les connecta i les engloba. Ens quedem amb eixa metàfora, amb eixe fil que embasta i uneix el conflicte amb la convivència, que el veu com una oportunitat de canvi, que podem resoldre de forma no violenta i trobar solucions bones per a tots.


















































No hay comentarios:

Publicar un comentario